Zin(g) mee in het Kathedraalkoor

 

Ben jij tussen de 10 en 16 jaar?

Wil je je stem eens laten galmen onder de gewelven van de kathedraal?

Of samen met anderen je zangtalent inzetten tijdens liturgie en concerten?

Dan is het nieuwe Kathedraalkoor voor jongens en meisjes iets voor jou!

 

***

 

De kathedraal Antwerpen is op zoek naar leden voor het nieuwe meisjes- en jongenskoor. Deze beide kinderkoren zullen zowel apart als samen repeteren en worden bijgestaan door een professionele zangcoach die werkt aan ademtechniek en koorklank. Daarnaast krijgen alle kinderen individuele zanglessen. De koren zullen tijdens liturgie en concerten te horen zijn in de Antwerpse kathedraal. Deelname aan dit kerkelijke kinderkoor wordt aangeboden in samenwerking met muziekonderwijs en naschoolse opvang.    

Het gloednieuwe kathedraalkoor gaat van start tijdens een driedaagse repetitieperiode in de krokusvakantie, van 21 t/m 23 februari 2023. De repetities vinden plaats in het koorlokaal in het Koraalhuis, Heilige Geeststraat 21, 2000 Antwerpen. Deze kennismakingsdagen worden afgesloten met een toonmoment in de koorzaal voor ouders en andere aanhang van de zangers. In de paasvakantie zal er opnieuw een koor-driedaagse zijn van 11 t/m 13 april 2023. In het derde trimester zullen beide koren repeteren op acht woensdagen tussen 13.30 u. en 17 u.: 19 en 26 april, op 3, 10 en 24 mei en op 7, 14 en 21 juni 2023. Na de familieviering van 25 juni 2023 sluiten we het werkjaar feestelijk af met een concert in de kathedraal.   

Vanaf september 2023 werken de twee koren in een ander ritme. Gekaderd in naschoolse begeleiding is er elke weekdag een repetitie. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag duren deze repetities van 16 u. tot 18 u., begeleiding is voorzien tot 19 u.. Het meisjeskoor repeteert op maandag en donderdag; het jongenskoor is op dinsdag en vrijdag aan de beurt. Op woensdag tussen 12 u. en 18 u. zingen de beide koren samen.

 

Krijg je al zin(g) om mee te doen? Meld je dan aan via dit formulier - via hetkathedraalkoor@dekathedraal.be of +32(0)3 213 99 51.