Ondersteun projecten in Afrika

 

De vereniging AFRANT (AFRika + ANTwerpen) werd opgericht in 2003 en is een ontwikkelingsinitiatief van de Kathedraal van Antwerpen. De Kathedraal is via AFRANT verbonden met haar zusterparochies in twee West-Afrikaanse regio’s, Bénin en Burkina Faso, en realiseert ter plaatse kleinschalige projecten op het gebied van onderwijs, basisgezondheid, watervoorziening en landbouw. De aanpak steunt op vriendschap, nauw contact, stipte opvolging en jaarlijkse veldbezoeken.

 

 

 

 

 

AFRANT is rond 1995 ontstaan uit de vriendschap tussen de pastoor van de kathedraal en twee jonge collega's in West-Afrika, uit de regio van Nouna in Burkina Faso en de regio van Tanguieta-Materi-Cobly in Benin. In 2000 werd er begonnen met het bouwen van scholen, nadien volgden gezondheidscentra, landbouwprojecten en waterputten. In 2003 werd de vzw AFRANT opgericht die in 2020 werd opgenomen in de grote vzw De Kathedraal.

 

 

Iets voor jou?

Neem dan contact op via afrant@dekathedraal.be 

 

 

Nieuwsbrief

Vanaf september 2024 zal AFRANT vier keer per jaar een nieuwsbrief versturen. Intekenen kan alvast door een mailtje te sturen naar afrant@dekathedraal.be.

 

 

Save the date!

Op 17 november 2024 is het AFRANT-dag

kathedraal & parochiezaal

 

 

 

 

AFRANT in Burkina Faso

 

Momenteel zijn de regio Nouna en de gelijknamige stad in Burkina Faso zeer onveilig; tienduizenden mensen uit de stad en omliggende dorpen zijn op de vlucht voor de rebellen uit het naburige Mali. Als gevolg van de vele vluchtelingen telt Nouna-stad vijf keer zoveel inwoners als normaal.


 
Met een viervoud van het voorziene aantal leerlingen barsten de scholen in Nouna uit hun voegen, terwijl het gezondheidscentrum in Nouna-stad 24 uur per dag draaiende wordt gehouden. AFRANT houdt zich in die regio dan ook vooral bezig met onderwijs en gezondheidszorg en richt de steun op de noden van de lokale scholen en het gezondheidscentrum.