Zondagsritme

 

In de Kathedraal is elke zondag een speciale dag. Ontdek hieronder ons aanbod!

 

 

 

 

MuziekZondag

 

 

Na de hoogmis is er om 11.45 u. een gratis concert te beluisteren in de serie Kathedraalorgel op Zondag, waarbij de twee grote kathedraalorgels een hoofdrol spelen. In de namiddag klinkt om 16 u. de maandelijkse Zondagsmuziek. Een vooruitblik vind je op de muziekpagina.
 

 

PRAKTISCH

elke eerste zondag van de maand - 11.45 u. en 16.00 u.

Kathedraal / oksaal

 

 

 

KathedraalBoutique

 

 

Iedereen is uitgenodigd in bistro De Plek voor een babbel en een glas. We gaan luisteren naar een korte presentatie van een boek en een terugblik op de actualiteit van de afgelopen maand. Daarnaast zingen we een profaan lied ter bevordering van de ambiance. Sfeer en stof tot nadenken gegarandeerd!
 

 

PRAKTISCH

elke tweede zondag van de maand - 11.15 u.

bistro De Plek

 

 

 

 

FamCat-viering

 

 

Tijdens de viering van de Familia Cathedralis mogen dopelingen, eerste communicanten, vormelingen, catechumenen, huwelijkskandidaten en hun families bijzondere aandacht verwachten. Na de viering volgt de mogelijkheid tot verdieping naar wens en behoefte.

 

PRAKTISCH

elke derde zondag van de maand - 10.00 - 12.00 u.

Middenbeuk

 

 

 

KathedraalAcademie

 

 

We kunnen de Kathedraal en haar kunstschatten ‘lezen’ als beeldende taal. Na de hoogmis slaan we nieuwe en gemeenschappelijke wegen in door in gesprek te gaan over deze spirituele rijkdom in de architectuur, schilderijen, beelden, glasramen, liturgische voorwerpen en rituelen. Voorkennis is niet nodig, iedereen is welkom!

 

 

PRAKTISCH

elke vierde zondag van de maand - 11.45 - 12.45 u.

Kathedraal