Livestreamconcert vanuit de kathedraal: Zeven Kruiswoorden: de intieme passie

 

Zeven Kruiswoorden: de intieme passie

 

 

Woensdag 31 maart
20.15 u. Livestreamconcert vanuit de kathedraal Antwerpen

De mooiste aria’s van Bach gecombineerd met poëzie

 

 

Marta Babic, mezzo-sopraan

Wilfried Van den Brande, bas-bariton

Nadja Nevolovitsch, viool

Johannes Burghoff, cello

Peter Van de Velde, orgel

 

Reine De Pelseneer, poëzie en voordracht

 

Het passieverhaal werd vaak uitvoerig op muziek gezet voor uitgebreide bezettingen. Eindigen doet het echter altijd bij het kruis. De Zeven Kruiswoorden zijn de laatste woorden van Christus, stervende als mens aan het kruis. Aan het kruis wordt Jezus bijgestaan door zijn meest intieme kring. Deze intimiteit vinden we ook terug in het concert van vanavond. Een beperkt aantal uitvoerders brengt de mooiste aria’s uit de passiemuziek van Johann Sebastian Bach, passend bij dit laatste intieme moment.

 

Speciaal voor deze gelegenheid schreef dichter Reine De Pelseneer de gedichtencyclus ‘Schedelplaats: de 7 Kruiswoorden’. Reine De Pelseneer zoekt in haar poëzie de connectie met onze hedendaagse maatschappij. U krijgt de gelegenheid hierbij, in première, de gedichten via download op papier, zodat u ze rustig kunt herlezen. De instructies daarvoor zult u vinden via onze kanalen of via mail.

 

We leggen tot slot een verbinding met de beroemde kunstwerken van Rubens in onze kathedraal. We beginnen het concert bij de Kruisoprichting met vioolsolo en eindigen bij de Kruisafname met cellosolo.